woensdag 22 augustus 2007

Shirtdate



Bewerkt artikel, bron www.bright.nl/sex-and-the-server-shirtdate

Wil je meer van iemand weten maar heb je geen zin om hem of haar aan te spreken? Marie-Claire stuitte op het shirtdating T-Shirt.

Laatst hoorde ik een mooi verhaal over een jongen die verliefd werd op een meisje tijdens het uitgaan, maar haar niet durfde aan te spreken omdat ze met een of andere bodybuilder was. Aan het einde van de avond stapte de spierbundel op hem af en fluisterde: 'Ze is vrij hoor', waarna hij de datingsite noemde waar ze stond ingeschreven en haar profielnaam gaf.

De nieuwe datingsite Shirtdater.com is van plan de rol van de bodybuilder te gaan spelen. Op de site kun je t-shirts kopen met daarop een nickname. Spot je een dame met zo’n shirt, dan betekent dat dat ze vrijgezel is en op zoek naar een relatie. Je zou haar natuurlijk ook gewoon kunnen aanspreken, maar ja, als je je net gesneden hebt bij het scheren, voor de vijfde dag je lievelingsbroek aan hebt, of gewoon niet durft, kun je die code ook later invullen op internet en haar alsnog vanuit je veilige werkhol benaderen.

Zelf geef ik de voorkeur aan de directe aanpak. Lekker ouderwets. Dat is misschien even slikken, maar dan heb je wel laten zien dat je geen moetje bent. En dat vinden meisjes over het algemeen prettig, dit meisje wel in elk geval. Bovendien lijkt het me logistiek vrij lastig om Shirtdater.com te laten slagen. Om een beetje te kunnen kiezen zullen heel veel vrijgezellen zo’n shirt moeten gaan dragen en dan wordt het weer zo’n vleeskeuring.

Het t-shirt daten zou misschien wel kunnen werken op die enorme vrijgezellenfeesten van datingsites. Als je iedereen bij binnenkomst een datingshirt geeft dat correspondeert met een online profiel, kun je vervolgens de hele avond met je notitieblokje nummertjes verzamelen. Maar dan moet je wel steeds tegen dezelfde smakeloze T-shirtmode aankijken. Nee, dan zouden rfid-chips die een signaal geven als er een profiel matcht een beter idee zijn. Maar dat is misschien net een stapje te hightech voor de online datingwereld.

Marie-Claire • 10-04-2007 16:25

Geen opmerkingen: