woensdag 22 augustus 2007

T-Shirt dating: Een nieuwe rage


Bewerkt artikel, bron: www.infonu.nl

Dating via internet was een paar jaar geleden nog iets waar mensen vreemd van opkeken. Wie zoekt nu een lief via de computer ? Sinds kort is er weer een nieuwe rage. Welkom in de wonderlijke wereld van T-Shirtdating.

WAT IS T-SHIRTDATING ?
Het principe is eigenlijk vrij eenvoudig. Via een t-shirtdating website als Shirtdater.com schrijf je je in met een nickname of speciale code. Die nickname kan je vervolgens via de online-shop van deze site op een kledingstuk laten drukken. Dit kledingsstuk krijg je per post toegestuurd. Als je met dat t-shirt rondloopt of ergens uitgaat waar iemand die jou wel ziet zitten ook aanwezig is, maar dat niet dadelijk durft zeggen, kan hij/zij de nickname op je t-shirt onthouden en via die website contact met jou maken.

Heel handig voor mensen die de eerste stap niet durven zetten dus. Als je niet geïnteresseerd bent in de persoon die jou een email stuurt, dan negeert je het. Je privé-gegevens zijn niet bekend, alleen je email adres. Dus je zit safe op dat gebied.

WAAR KOMT DIT VANDAAN ?
Voor één keer is het eens geen Amerikaanse uitvinding,want T-shirtdating vond zijn oorsprong in Italië. Onder de naam Shyno is het in Italië een enorme rage geworden en er zijn in dat land alleen al meer dan 200.000 t-shirt daters ondertussen.

T-SHIRTDATING IN BELGIE & NEDERLAND
In België en Nederland is Shirtdater.com actief. Ze leveren overigens in bijna alle landen. Je kunt ook andere artikelen met je nickname ontwerpen en bestellen, als tassen, hotpants, caps. Deze nickame dating service is gebaseerd op email, dus het werkt wereldwijd, meldt de website van Shirtdater.com. Handig voor op vakantie!

Ghostwriter, infonu.nl

Shirtdate



Bewerkt artikel, bron www.bright.nl/sex-and-the-server-shirtdate

Wil je meer van iemand weten maar heb je geen zin om hem of haar aan te spreken? Marie-Claire stuitte op het shirtdating T-Shirt.

Laatst hoorde ik een mooi verhaal over een jongen die verliefd werd op een meisje tijdens het uitgaan, maar haar niet durfde aan te spreken omdat ze met een of andere bodybuilder was. Aan het einde van de avond stapte de spierbundel op hem af en fluisterde: 'Ze is vrij hoor', waarna hij de datingsite noemde waar ze stond ingeschreven en haar profielnaam gaf.

De nieuwe datingsite Shirtdater.com is van plan de rol van de bodybuilder te gaan spelen. Op de site kun je t-shirts kopen met daarop een nickname. Spot je een dame met zo’n shirt, dan betekent dat dat ze vrijgezel is en op zoek naar een relatie. Je zou haar natuurlijk ook gewoon kunnen aanspreken, maar ja, als je je net gesneden hebt bij het scheren, voor de vijfde dag je lievelingsbroek aan hebt, of gewoon niet durft, kun je die code ook later invullen op internet en haar alsnog vanuit je veilige werkhol benaderen.

Zelf geef ik de voorkeur aan de directe aanpak. Lekker ouderwets. Dat is misschien even slikken, maar dan heb je wel laten zien dat je geen moetje bent. En dat vinden meisjes over het algemeen prettig, dit meisje wel in elk geval. Bovendien lijkt het me logistiek vrij lastig om Shirtdater.com te laten slagen. Om een beetje te kunnen kiezen zullen heel veel vrijgezellen zo’n shirt moeten gaan dragen en dan wordt het weer zo’n vleeskeuring.

Het t-shirt daten zou misschien wel kunnen werken op die enorme vrijgezellenfeesten van datingsites. Als je iedereen bij binnenkomst een datingshirt geeft dat correspondeert met een online profiel, kun je vervolgens de hele avond met je notitieblokje nummertjes verzamelen. Maar dan moet je wel steeds tegen dezelfde smakeloze T-shirtmode aankijken. Nee, dan zouden rfid-chips die een signaal geven als er een profiel matcht een beter idee zijn. Maar dat is misschien net een stapje te hightech voor de online datingwereld.

Marie-Claire • 10-04-2007 16:25